Dvd/cd-brander werkt niet meer na upgrade Windows 7 naar 10.

Gepubliceerde berichten
5
Inschrijfdatum
zondag 27 oktober 2019
Status
Lid
Laatste deelname
31 oktober 2019
- - Laatste reactie:  nicobras - 7 nov 2019 om 18:05
Het is al een tijdje terug deze upgrade maar ik begrijp dat het niet meer zichtbaar zijn van de brander op mijn Asus toch hieraan te wijten is. Nu zag ik laatst een vrij simpele oplossing van iemand dmv een kleine aanpassing in het register. Helaas kan ik dit niet meer vinden.. Kan iemand mij alsnog helpen? Alvast bedankt!
Meer weergeven 

4 antwoorden

Gepubliceerde berichten
752
Inschrijfdatum
vrijdag 3 april 2015
Status
Beheerder
Laatste deelname
11 november 2019
2005
0
Bedankt
Beste Nicobras,

Het klopt inderdaad dat er een klein trucje bestaat, waardoor het merendeel van alle cd/dvd-branders na een registeraanpassing herkend kunnen worden.

Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Groetjes,

Bob
CCM
Hallo Bob, hartelijk dank voor je snelle reactie! Ik kom net thuis en ga eea bekijken. Je hoort van me of het wel of niet is gelukt!

Groet Nico
Hallo Bob, het werkt niet maar wellicht doe ik iets niet goed. Moet ik het invoeren beginnen na: reg.exe add of moet ik dit ook typen? Sorry maar ik ben daar niet zo in thuis, groeten Nico
Reageer op Bob Dijks's antwoord
Gepubliceerde berichten
5
Inschrijfdatum
zondag 27 oktober 2019
Status
Lid
Laatste deelname
31 oktober 2019
0
Bedankt
Hallo Bob, heb het meerdere keren geprobeerd maar krijg dan deze melding, zie bijlage.
Groet Nico
Reageer op nicobras's antwoord
Gepubliceerde berichten
752
Inschrijfdatum
vrijdag 3 april 2015
Status
Beheerder
Laatste deelname
11 november 2019
2005
0
Bedankt
Beste Nico,

Wat vervelend om te horen dat het nog steeds niet is opgelost. Heb je er wel voor gezorgd dat je de 'Opdrachtprompt' als Administrator uitvoert?

Het klopt dat alle tekens die in onderstaande code staan moeten worden ingevoerd:

reg.exe add "HKLMSystemCurrentControlSetServicesatapiController0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001


Het kan lastig zijn om dit helemaal handmatig over te typen, daarom zou je het ook met je muis kunnen selecteren en daarna de gehele code knippen en naar de Opdrachtprompt plakken.

Groetjes,

Bob
nicobras
Gepubliceerde berichten
5
Inschrijfdatum
zondag 27 oktober 2019
Status
Lid
Laatste deelname
31 oktober 2019
-
Beste Bob,

Hartelijk dank voor je bericht. Ja, de administrator Is inderdaad Opdrachtprompt. Alleen lukt het me niet om de gekopieerde opdracht te plakken in Opdrachtprompt. Rechter muisknop, maar geen enkele dialoog om te kunnen plakken.. Dan toch maar handmatig. Kan het zijn dat de spaties in de opdracht ook variëren wb de grootte? Wellicht doe ik toch iets niet goed..
Reageer op Bob Dijks's antwoord
Gepubliceerde berichten
5
Inschrijfdatum
zondag 27 oktober 2019
Status
Lid
Laatste deelname
31 oktober 2019
0
Bedankt
Hallo Bob,

Mag ik er je nog even mee lastig vallen..? Het plakken van de opdracht in Opdrachtprompt lukt nu wel, maar dan krijg ik de melding ‘invalide key’. Heb jij nog een suggestie?

Dank en vriendelijke groet,

Nico
Bob Dijks
Gepubliceerde berichten
752
Inschrijfdatum
vrijdag 3 april 2015
Status
Beheerder
Laatste deelname
11 november 2019
2005 -
Beste Nico,

Ik heb zelf nog even naar verdere mogelijke oplossingen gezocht, maar ben daar helaas niet wijzer van geworden. Zou je mij wellicht kunnen aangeven welk model Asus-laptop je hebt? Vaak hebben de fabrikanten op hun website een sectie waar de nieuwste besturingsprogramma's voor onderdelen zoals een dvd-brander te downloaden zijn. Mogelijk heeft Asus inmiddels een besturingsprogramma voor Windows 10 uitgebracht en kan door dat programma te downloaden het probleem worden opgelost.

Ik hoor het wel van je.

Groetjes,

Bob
CCM
nicobras
Gepubliceerde berichten
5
Inschrijfdatum
zondag 27 oktober 2019
Status
Lid
Laatste deelname
31 oktober 2019
-
Hallo Bob,

Dank voor je reactie. Hoop dat het hiermee gaat lukken! Het type is
Asus X73T.

Bedankt weer en groeten,

Nico
Sorry Bob,

Kom er nu pas achter dat het type niet klopt, moet zijn K73TA.. Wellicht dat daar wel iets mee te doen valt? Bedankt!

Nico
Reageer op nicobras's antwoord