0
Bedankt

Een bedankje wordt zeer op prijs gesteld.

Alles over het automatisch verwijderen van je Telegram-acount

Nu dat onze digitale veiligheid het gespreksonderwerp van de dag is geworden, worden we steeds kieskeuriger als het gaat om de apps die we gebruiken. Waar WhatsApp veel leden heeft verloren, zien instant-messaging diensten als Telegram en Signal dat hun gebruikersaantallen explosief groeien. Telegram staat vooraan als het gaat om privacy en dat vertaalt zich in verschillende functies. Zo is het mogelijk om je account automatisch te vernietigen zodra je die niet langer gebruikt. In deze How-To lees je hoe dat werkt.

Op automatische wijze je Instagram-gegevens wissen

Met Telegram kunnen we onbeperkt berichten, foto’s en documenten uitwisselen met onze familie en vrienden. Van al jouw activiteiten op Telegram wordt een back-up gemaakt in de Telegram-cloudservers. Dit is wat Telegram via de officiële FAQ-pagina aangeeft.

”Telegram is geen commerciële organisatie en we hechten veel waarde aan de schijfruimte op onze servers. Als je stopt met het gebruik van onze dienst en gedurende zes maanden niet online komt, wordt je account door ons verwijderd. Ook al jouw contacten, berichten en media die in onze cloud staan worden gewist.”

Kort gezegd zijn er dus twee redenen waarom je jouw Telegram automatisch kunt vernietigen: enerzijds is er gegevensbescherming; in het geval iemand jouw telefoon of computer heeft gehackt. Anderzijds kan het gebruikt worden voor data-opruiming, wat wil zeggen dat al jouw informatie in de Telegram-cloud verwijderd wordt.

Zoals je hierboven kunt lezen, vernietigt Telegram alle accounts die minstens zes maanden lang inactief zijn. Je hebt echter zelf de mogelijkheid om daar een andere termijn voor in te stellen. Deze kan minimaal één maand en maximaal twaalf maanden bedragen.

Hoe automatisch je Telegram-acount te vernietigen

1. Open de Telegram-app en tik in de rechterbenedenhoek van je scherm op Instellingen.

2. Ga naar de tab Privacy en beveiliging en vervolgens naar de Geavanceerde instellingen.

3. Scrol naar beneden totdat je bij Mijn account verwijderen indien afwezig uitkomt. Daar heb je de keuze uit 1 maand, 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar.

Afbeelding: © 123RF.com

0
Bedankt

Een bedankje wordt zeer op prijs gesteld.

Stel een vraag
Onze content is geschreven in samenwerking met IT-experts, onder leiding van Jean-François Pillou, de oprichter van CCM.net. CCM is een toonaangevende internationale tech-website en is beschikbaar in elf verschillende talen.
Bekijk ook
Het document met titel "Zo haal je Telegram automatisch van je telefoon" van CCM (nl.ccm.net) is onder voorwaarden van de Creative Commons-licentie gepubliceerd. Je kunt dit artikel kopiëren en kopieën van het artikel aanpassen volgens onze algemene voorwaarden.