Zo verwijder je een Instagram-account

Stel een vraag
Met Instagram kun je op een leuke manier op de hoogte blijven van de nieuwste activiteiten van je vrienden en familie, maar soms wordt dat een beetje teveel en wil je van je account af. Het is dan mogelijk om je account permanent of tijdelijk te verwijderen. Lees onderstaande stappen om te weten te komen hoe je dit kunt doen.



Wat is Instagram en waarvoor wordt het gebruikt?

Instagram is een sociaal netwerk voor het delen van foto's. Met de app kun je foto's nemen en bewerken om ze vervolgens te delen met je vrienden. Je kunt er de account van je vrienden of populaire publieke accounts volgen om hun posts te krijgen en andere mensen kunnen jouw account volgen om op de hoogte te blijven van jouw activiteiten en posts. Inmiddels is Instagram ook een handige marketing-tool geworden met zijn meer dan 800 miljoen actieve gebruikers.

Je Instagram-account tijdelijk uitschakelen

Als je je Instagram-account verwijdert is dat definitief en raak je al je foto's en informatie kwijt. Daarom heeft dit sociale netwerk een optie aangebracht om je account tijdelijk uit te schakelen, zodat je het later kunt herstellen.



Om je account te deactiveren, ga je naar [www.instagram.com Instagram] en log je in. Selecteer dan jouw profiel en kies Profiel Bewerken:


Selecteer vervolgens Mijn account tijdelijk uitschakelen en klik of tik op de optie naast Waarom schakel je je account uit? en bevestig je keuze door je wachtwoord in te voeren. Om het proces af te ronden klik je op Account tijdelijk uitschakelen.


Wanneer het proces compleet is zal je account niet meer zichtbaar zijn voor anderen. Dit betekent dat andere gebruikers jouw posts niet meer kunnen zien en er geen opmerkingen meer bij kunnen plaatsen. Mocht je echter beslissen om je account weer te activeren, dan kun je altijd voor de reactiveringsoptie kiezen via dezelfde stappen.

Je Instagram-account definitief verwijderen

Ga naar Instagrams Verwijder account-pagina via een willekeurige browser op je pc. Als je nog niet ingelogd bent, wordt je een melding verstuurd om dat te doen.

Selecteer dan via het uitklapmenu de optie Waarom wil je dit account verwijderen? en geef jouw reden aan:


Voer opnieuw je wachtwoord in en klik op de tap Verwijder mijn account definitief.

Om veiligheidsredenen is Instagram niet in staat om je account voor je te verwijderen. Dat moet je dus via de website doen. Als je je account wilt verwijderen omdat je je inloggegevens niet meer weet, lees dan eerst onze How To over het herstellen van je wachtwoord.

Kun je een verwijderd Instagram-account reactiveren?

Wanneer je je account tijdelijk hebt uitgeschakeld, dan is het mogelijk om je profiel en posts terug te krijgen. Heb je er echter voor gekozen om je account permanent te verwijderen, dan is dat niet mogelijk.


Om dan weer toegang te krijgen tot de social media-app, zul je je account opnieuw moeten aanmaken in de toekomst. Dus wanneer je niet zeker bent of je je account voor altijd wilt verwijderen, kies dan voor het tijdelijke verwijderen.

Hoe kun je verwijderde foto's herstellen met Instagram?

Instagram heeft recent een bestandsoptie toegevoegd waarmee je in staat bent om je afbeeldingen te verbergen; Instagram bewaart ze dan in de app, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om ze te verwijderen. Mocht je de foto's en de bijbehorende opmerkingen later weer willen herstellen, ga dan naar de Archief-sectie op je Instagram-app (het klokje linksboven in je scherm) en selecteer daar de afbeelding die je wilt herstellen.



Klik vervolgens op Op profiel laten zien:


Heb je een foto daadwerkelijk verwijderd van de app en je hebt de automatische opslag-optie van Instagram niet uitgeschakeld, dan zou de afbeelding in je fotorol of gekozen map moeten staan. Met Instagram voor pc kun je je afbeeldingen ook op je computer opstaan.

Afbeelding: © Instagram.