Facebook-account verwijderen

Stel een vraag
Als je genoeg hebt gehad van jouw Facebook-account, biedt het sociale netwerk je de optie om het ofwel te deactiveren of permanent te verwijderen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je je Facebook-account kunt deactiveren of permanent kunt verwijderen. En we geven je een tip over hoe je het kunt reactiveren als je het al hebt gedeactiveerd.



Hoe kun je je Facebook-account deactiveren

Als je je Facebook-account deactiveert, sluit je je af van de community, zonder dat je al je informatie van je account verwijderd. Als je dat laatste toch wilt doen, lees dan onderstaande informatie over Je Facebook-account definitief verwijderen.

Om je Facebook-account te deactiveren, klik je op het pijltje rechtsboven in je scherm en selecteer je Instellingen:


Aan de linkerkant klik je dan op Algemeen > Account beheren > Je account deactiveren:


Wat gebeurt er als je je Facebook-account deactiveert?

Om precies te zijn zal Facebook je informatie behouden, zodat je alleen maar opnieuw hoeft in te loggen om je account te reactiveren. Alhoewel berichten die je voorheen hebt verstuurd zichtbaar zullen blijven voor de ontvangers, zullen andere Facebook-gebruikers jouw profielpagina niet meer kunnen vinden of contact kunnen aanvragen.


Je Facebook-account zal gedurende veertien dagen gedeactiveerd blijven. Als je binnen deze periode met je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, wordt het verwijderingsproces geannuleerd..

Daarnaast zul je waarschijnlijk moeten genieten van een nieuwe hobby of van gewoon lekker niets doen in je vrije tijd.

Je Facebook-account reactiveren

Zodra je Facebook-account is gedeactiveerd, kun je het herstellen wanneer je maar wilt. Het zal niet definitief verwijderd worden, tenzij je daar officieel een verzoek voor indient.


Om je Facebook-account te reactiveren hoef je alleen maar in te loggen op Facebook met je e-mailadres en wachtwoord of je Facebook-inloginformatie gebruiken om op een Facebook-gerelateerde site in te loggen. Dit is voldoende om je account weer te activeren

Je Facebook-account definitief verwijderen

Het definitief verwijderen van je account is de manier waarop je je account en alle informatie over jou voorgoed van het platform afhaalt.


Om te beginnen ga je naar de volgende link, die je direct toegang geeft tot het formaat om je account definitief te verwijderen. Als je de link opent, krijg je het volgende bericht:


Klik op Mijn account verwijderen. Je moet vervolgens je wachtwoord en een Capcha invullen:



Selecteer OK om het proces te af te ronden.

Afbeelding: © Facebook.