0
Bedankt

Een bedankje wordt zeer op prijs gesteld.

Zo werkt de verdwijnmodus van Messenger (Facebook)

De verdwijnmodus van Facebook Messenger (of 'vanish mode' in het Engels) maakt het mogelijk om chatberichten, foto’s, video’s en andere content automatisch te vernietigen. Dit kan na het verstrijken van een bepaalde periode gebeuren of op het moment dat de deelnemer het gesprek verlaat. Zodra de berichten verwijderd zijn is de inhoud door geen enkele gebruiker terug te vinden. In deze How-To lees je alles over de geheime gesprekken van Messenger.


Zo start je een geheim gesprek in Messenger

<ital>Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze functie exclusief beschikbaar is voor de mobiele app (Android en iOS) van Messenger, end dus niet op je computer of laptop via [www.messenger.com Messenger.com].

<ital>Het activeren van een automatisch verdwijnende chat is kinderspel:
  • Open de Messenger-app en tik bovenin op het nieuwe chat-icoon. Vervolgens tik je op de optie Geheim.

  • Nu kun je de contactpersoon selecteren met wie je een verdwijnend gesprek wilt starten. Indien gewenst kun je de zoekbalk gebruiken.

  • Zodra het geheime gesprek actief is, kun je via het timer-icoon instellen na hoeveel tijd de berichten moeten worden vernietigd. Er zijn verschillende opties vanaf 5 seconden tot aan 1 dag.


Geheime groepsgesprekken in Messenger

Helaas bestaan die (nog) niet. De optie voor het openen van een geheime chat is alleen beschikbaar voor individuele conversaties.

Geheime Messenger-berichten terugkijken

Zoals de naam van de feature al zegt, zijn de geheime chats in Messenger bedoeld om geheim te blijven. Om die reden worden de berichten in een betreffend gesprek na verloop van tijd automatisch gewist. Het is technisch gezien niet mogelijk om een automatisch verwijderd bericht te herstellen, tenzij je voor het verdwijnen een screenshot maakt.

Hoe herken ik een geheim Messenger-bericht?

Als iemand een geheime chat met jou opent, krijg je daarvan een notificatie te zien. Je kunt dan zelf beslissen of je het inkomende gesprek wilt accepteren. In het gespreksoverzicht van een geheime conversatie zal te allen tijde de tekst Geheim gesprek verschijnen. Ook staat er in bij de profielfoto van jouw contactpersoon een icon met een slotje.


Is de functie Geheime gesprekken veilig?

We raden je aan om deze feature alleen te gebruiken met mensen die je vetrouwd. Alle gheime chats in Messenger zijn voorzien van end-to-end versleuteling. Dit betekent de berichten alleen zichtbaar zijn voor jou en de andere persoon. Zelfs het machtige Facebook, zoals je weet de eigenaar van Messenger, heeft geen toegang tot deze gegevens.



Afbeelding: © Yura Fresh – Unsplash.com
0
Bedankt

Een bedankje wordt zeer op prijs gesteld.

Stel een vraag
Onze content is geschreven in samenwerking met IT-experts, onder leiding van Jean-François Pillou, de oprichter van CCM.net. CCM is een toonaangevende internationale tech-website en is beschikbaar in elf verschillende talen.
Bekijk ook
Het document met titel "Messenger-berichten automatisch laten verdwijnen" van CCM (nl.ccm.net) is onder voorwaarden van de Creative Commons-licentie gepubliceerd. Je kunt dit artikel kopiëren en kopieën van het artikel aanpassen volgens onze algemene voorwaarden.