Je Twitter-account verwijderen

Stel een vraag
Als je niet of nauwelijks gebruikmaakt van je Twitter-account kun je ervoor kiezen om je profiel voor eens en altijd te verwijderen. Het wissen van je account is relatief eenvoudig en wordt in deze How-To stap-voor-stap uitgelegd.



Je account op Twitter deactiveren

Open Twitter en log in op je account. Klik nu naast de zoekbalk in het menu op je profielfoto en selecteer Instellingen en privacy:



Vanuit je profielpagina ga je nu links naar het onderdeel Account. Door naar beneden te scrollen zie je nu vanzelf de optie Mijn account deactiveren:


Nadat je op Mijn account deactiveren geklikt hebt, verschijnt er een nieuw scherm waarin Twitter je vraagt of je zeker van je zaak bent. Als dit inderdaad het geval is, klik je op de blauwe knop met de tekst 'gebruikersnaam' deactiveren om te bevestigen:


Let op: Na het verwijderen van je profiel houdt Twitter je gegevens 'onder water' nog maximaal dertig dagen in leven. Na het verstrijken van die periode wordt je account definitief verwijderd.

Verwijder je Twitter-profiel permanent

Twitter geeft je de optie voor het permanent verwijderen van je account. Als je hiervoor kiest, worden al jouw gegevens uit de Twitter-database gewist. Je zal niet langer in je account kunnen komen. Je afbeeldingen en tweets kunnen nog wel gewoon zichtbaar blijven in Google, omdat ze in een eerder stadium door de zoekmachine zijn geïndexeerd. Twitter heeft hier helaas geen invloed op. Als je al jouw Twitter-sporen op het internet wilt uitwissen, zal je daarvoor expliciet een verzoek moeten indienen bij de zoekmachine(s) in kwestie.

Om jouw account op Twitter op permanente wijze te wissen, volg je dezelfde stappen door als hierboven onder 'Je account op Twitter deactiveren'. Door gedurende minimaal dertig dagen geen inlogpogingen te doen, zal je account voorgoed verdwijnen.

Je Twitter-account heractiveren

Zoals we hierboven al aangaven, heb je na het verwijderen van je Twitter-account dertig dagen de tijd om het account weer te activeren. Het deblokkeren van je Twitter-profiel gebeurt automatisch als je je binnen dertig dagen na verwijdering middels je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt via de login-pagina van Twitter.

Afbeelding: © Twitter.