Zo schakel je locatie delen met Google Maps uit

Maart 2017

De Google Maps-app vraagt soms om informatie over de plaatsen die je onlangs bezocht hebt. Dit doet zich voor wanneer Locatiegeschiedenis is ingeschakeld op je mobiele apparaat. Dit zorgt ervoor dat Google Maps je locatie kan traceren.

De app kan dan een notificatie weergeven die je vraagt om een kleine recensie te schrijven, een beoordeling te geven of foto´s te uploaden van een plaats in de buurt of je huidige locatie. Maar als je deze notificaties afleidend vindt en ze graag wilt uitschakelen, lees je in deze How-To hoe je dit kunt doen (getest met Android).

Google Maps meldingen "Vragen over plaatsen" uitschakelen

Open de Google Maps-app en tik op Menu (icoon met 3 horizontale streepjes) > Instellingen > Meldingen > Vragen over plaatsen. Vink de optie Deel wat u weet over plaatsen waar u bent geweest uit:

Bekijk ook

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd door . Vertaling door ElineCCM.
Het document met titel "Zo schakel je locatie delen met Google Maps uit" van CCM (nl.ccm.net) is onder voorwaarden van de Creative Commons-licentie gepubliceerd. Je kunt dit artikel kopiëren en kopieën van het artikel aanpassen volgens onze algemene voorwaarden.