Beperkte toegang op iPhone activeren

Oktober 2017

Het komt weleens voor dat je je iPhone even aan iemand anders geeft terwijl jij wat anders aan het doen bent. Misschien dat je neefje een spelletje wil spelen en z'n iPad niet bij de hand heeft of dat je partner snel wat moet opzoeken op het internet. Ook al heb je geen geheimen, wil je vast niet dat degene die je iPhone gebruikt, toegang heeft tot al je apps en persoonlijke informatie. De optie Begeleide toegang komt dan handig van pas.


Wat is Begeleide toegang op de iPhone?

Begeleide toegang is een feature waarmee je andere gebruikers van jou iPhone alleen maar toegang geeft tot een enkele app. Het is daarmee dus niet meer mogelijk om naar het beginscherm van je iPhone te gaan of andere apps te openen, zonder de door jouw ingestelde toegangscode.
 

Hoe kun je Begeleide toegang instellen?

Ga naar Instellingen en tik daar op Algemeen. Tik vervolgens op Toegankelijkheid. Scroll daar naar beneden totdat je de optie Begeleide toegang tegenkomt. Tik daarop en zet de schakelaar naast Begeleide toegang op 'aan':


Je ziet vervolgens een aantal andere opties in je scherm verschijnen. Ga naar Toegangscode-instellingen en geef de toegangscode voor de Begeleide toegang op. Je kunt ook veranderingen aanbrengen in Tijdslimieten, maar dat is optioneel. Je moet de schakelaar naast Activeringsknop op 'uit' laten staan. Je Begeleide toegang is nu ingesteld.
 

Begeleide toegang activeren

Je kunt nu een bepaalde app openen en de Begeleide toegang activeren. Klik drie keer op de home-knop en wacht dan totdat je gevraagd wordt om de Begeleide toegang te starten. Tik op Start:


In je scherm verschijnt de boodschap: “Begeleide toegang gestart.” Je zult zien dat het in de Begeleide toegang-modus niet meer mogelijk is om naar het beginscherm te gaan of een andere app te openen. Je kunt je iPhone nu dus met een gerust hart aan je neefje of partner geven.

Hoe zet je Begeleide toegang weer uit?

Heb je je iPhone weer terug en wil je het weer normaal gebruiken? Druk dan weer drie keer op de home-knop. Je wordt dan gevraagd om je toegangscode in te voeren. Als de code klopt kun je de Begeleide toegang-modus stoppen of hervatten. Tik op Stop en je iPhone functioneert weer normaal.

Afbeelding: © Alexey Boldin - Shutterstock.com
Gepubliceerd door RoelCCM. Laatste update 28 augustus 2017 om 23:30 door RoelCCM.
Het document met titel "Beperkte toegang op iPhone activeren" van CCM (nl.ccm.net) is onder voorwaarden van de Creative Commons-licentie gepubliceerd. Je kunt dit artikel kopiëren en kopieën van het artikel aanpassen volgens onze algemene voorwaarden.