Je browsegeschiedenis van Google Chrome verwijderen

Augustus 2017

Zoals de meeste browsers, slaat ook Google Chrome jouw browsegeschiedenis op. Als je in Google Chrome een nieuw tabblad opent, krijg je zelfs een overzicht van de websites die je de afgelopen tijd het meest bezocht hebt. Het idee daarachter is dat je je recent bezochte websites in een volgende sessie snel kunt vinden en dat je in sommige gevallen niet opnieuw hoeft in te loggen. Dat is echter niet altijd handig, zeker als je je pc met iemand anders deelt. In deze How-To leggen we je daarom uit hoe je jouw navigatiegeschiedenis grondig van Google Chrome kan verwijderen.



Het overzicht van jouw browsegeschiedenis bekijken

Open Google Chrome en klik op het menu-icoontje rechtsboven in je scherm. In de nieuwste versie van Chrome bestaat het icoontje uit drie verticaal geplaatste puntjes. Zodra je erop klikt, verschijnt er een uitklapmenu met daarop onder andere de optie Geschiedenis:


Als je met je muis op Geschiedenis gaat staan, verschijnt er een ander uitklapmenuutje. Klik hier weer op de optie Geschiedenis:


Het navigatiegeschiedenismenu wordt nu geopend. Je ziet direct al de recentste websites van jouw navigatiegeschiedenis en als je naar beneden scollt zul je alle pagina's zien die je ooit eens bezocht hebt.

Je browsegegevens wissen

Je kunt de vakjes naast de websites één voor één aanvinken en ze zo handmatig verwijderen. Maar als je je complete geschiedenis wilt wissen, is het handiger om dat met één enkele handeling te doen. Klik daarom op de optie Browsegegevens wissen aan de linkerkant van je scherm:


De juiste opties selecteren voor het verwijderen van je navigatiegeschiedenis

Je komt nu op een volgend tabblad met een keuzemenu. Bovenaan in het menu kun je kiezen vanaf wanneer je je navigatiegeschiedenis wilt wissen. Het staat standaard op het afgelopen uur, dus als je je gehele geschiedenis wilt wissen is het belangrijk om naast De volgende items verwijderen van: op het uitklapmenu te klikken en de optie het eerste gebruik te selecteren:

Vink daarna alle hokjes aan en klik vervolgens op Browsegegevens wissen onderaan het menu. Houd er rekening mee dat je hierna niet meer automatisch ingelogd staat op websites zoals Facebook of Yahoo. Het is dus handig als je je wachtwoorden ergens anders hebt opgeslagen.

Je navigatiegeschiedenis is nu volledig gewist. Mocht dat niet zo zijn, doorloop dan nogmaals de stappen van deze How-To en zorg ervoor dat je ze nauwkeurig uitvoert.

Afbeelding: © Google Chrome.

Bekijk ook

Gepubliceerd door RoelCCM. Laatste update 7 april 2017 om 16:28 door RoelCCM.
Het document met titel "Je browsegeschiedenis van Google Chrome verwijderen" van CCM (nl.ccm.net) is onder voorwaarden van de Creative Commons-licentie gepubliceerd. Je kunt dit artikel kopiëren en kopieën van het artikel aanpassen volgens onze algemene voorwaarden.