Hoe blokkeer je iemand op facebook?

December 2016

Als je door iemand op Facebook wordt lastiggevallen biedt het sociale netwerk je de mogelijkheid alle interacties met de betreffende gebruiker tegen te houden. Dit doe je door de persoon in zijn geheel te blokkeren.

Bij het volledig blokkeren van personen op Facebook voorkom je dat diegene in de toekomst jouw profiel kan bekijken. Ook kan het geblokkeerde lid je niet langer berichten, vriendschapsverzoeken, tags en reacties op je activiteiten versturen.

Personen blokkeren op Facebook

Er zijn twee gemakkelijke manieren om Facebook-gebruikers te blokkeren:


De snelste manier is door Facebook via een reguliere pc of Mac te openen en rechtsboven op het icoontje met het slotje te klikken en vervolgens op Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?:




In het zoekveld dat nu verschijnt kun je het e-mailadres of de naam van de te blokkeren persoon invoeren, bevestig door op Blokkeren te klikken. Het blokkeren van andere gebruikers is volledig anoniem. Facebook verstuurt dan ook geen notificaties aan de leden die je blokkeert. Als je vrienden bent van degene die je geblokkeerd hebt, wordt hij of zij ook uit je vriendenlijst verwijderd.

Je kunt een Facebookgebruiker ook blokkeren door direct naar het profiel van deze persoon te gaan. Klik nu bovenaan de profielpagina op het elipsis (teken met drie kleine horizontale puntjes) en selecteer de optie Blokkeren:



In het hierop volgende venster wordt je nu gevraagd om de blokkering normaals te bevestigen.

Het blokkeren van Facebookgebruikers via je mobiele Android- en iOS-toestel werkt nagenoeg gelijk aan laatstgenoemde wijze.

Bekijk ook :
Ce document intitulé «  Hoe blokkeer je iemand op facebook?  » issu de CCM (nl.ccm.net) est mis à disposition sous les termes de la licence Creative Commons. Vous pouvez copier, modifier des copies de cette page, dans les conditions fixées par la licence, tant que cette note apparaît clairement.