Je Netflix-geschiedenis verwijderen

November 2016

Netflix heeft in korte tijd de manier waarop wij films en series kijken voorgoed veranderd. Zoals veel andere programma's gebruikt Netflix jouw kijkgeschiedenis om het in het menu weergegeven aanbod op jouw voorkeur aan te passen. Zo stelt Netflix soortgelijke films en programma's voor, maar laat het je bijvoorbeeld ook een bepaalde aflevering afkijken vanaf het moment waarop je een dag eerder gebleven was.

Als je niet zoveel waarde hecht aan deze vorm van personalisatie, of liever niet hebt dat je huisgenoten zien wat je gekeken hebt, is er de optie om je kijkgeschiedenis te wissen. Hier lees je hoe dat werkt.

Hoe verberg ik titels in mijn Netflix-kijkgeschiedenis?

Ga naar de website van Netflix. Doe dit bij voorkeur op een reguliere pc, gezien de hieronder beschreven uitleg niet via de Netflix-app werkt. Log je nu eerst in (in de rechterbovenhoek van de site) en ga achtereenvervolgens naar My Account > Viewing activity om zodoende op de pagina My Activity uit te komen.

Je krijgt nu een overzicht te zien van alle films, series en documentaires die je bekeken hebt. Om een bepaald item uit je kijkgeschiedenis te verwijderen, klik je simpel op de naastgelegen X.

In het geval je een aflevering wilt verwijderen uit een compilatie of een serie, verschijnt er bovenin je beeld een melding met de tekst Remove series. Klik hierop om alle afleveringen in een keer te wissen.

Image © Netflix.

Bekijk ook :
Ce document intitulé «  Je Netflix-geschiedenis verwijderen  » issu de CCM (nl.ccm.net) est mis à disposition sous les termes de la licence Creative Commons. Vous pouvez copier, modifier des copies de cette page, dans les conditions fixées par la licence, tant que cette note apparaît clairement.