Hoe verwijder je een tweet?

November 2016

Twitter laat zijn gebruikers op een vrij gemakkelijke manier gepubliceerde tweets verwijderen. Prettig bijvoorbeeld als je een typfoutje hebt gemaakt of je digitale uitgesproken woorden liever zo snel mogelijk weer in wilt slikken. Je kunt zowel zojuist als in het verre verleden geplaatste berichten verwijderen.

Een verwijderde tweet zal niet meer in jouw account zichtbaar zijn en verschijnt ook niet meer in de zoekresultaten. Eventuele retweets worden ook verwijderd. Alleen indien iemand jouw tweet heeft geretweet door daar zelf een boodschap aan toe te voegen, is deze niet meer weg te halen.

Een tweet verwijderen

Open de Twitter-app en ga onder jouw account naar Tweets. Tik nu op de te wissen tweet en houd deze enkele seconden ingedrukt. In het menu dat je nu te zien krijgt, selecteer je de optie Verwijderen, gevolgd door op JA te tikken om te bevestigen. Je kunt ook eenmaal kort op de tweet tikken en vervolgens op het icoontje met de prullenbak. Ook nu selecteer je weer JA om de tweet daadwerkelijk te verwijderen.

Tweets van anderen verwijderen

Het is helaas niet toegestaan om tweets van andere twitteraars te wissen. In het geval van eventuele storende tweets van medegebruikers, kan je er wel voor kiezen om de desbetreffende persoon te blokkeren. Om een twitteraar te blokkeren, dien je eerst naar zijn of haar profiel te gaan. Vanuit het profiel tik je rechtsboven op het icoontje met de drie verticale puntjes en daarna op blokkeren. Tik nu wederom op BLOKKEREN om te bevestigen.

Bekijk ook :
Ce document intitulé «  Hoe verwijder je een tweet?  » issu de CCM (nl.ccm.net) est mis à disposition sous les termes de la licence Creative Commons. Vous pouvez copier, modifier des copies de cette page, dans les conditions fixées par la licence, tant que cette note apparaît clairement.