De zoekgeschiedenis van Google wissen

December 2016

Google verzamelt informatie vanuit de diensten en apps die verbonden zijn met je Google Account. Deze soms gevoelige informatie wordt vastgelegd door een onderdeel dat Web- en app-activiteit heet. Google gebruikt deze informatie op zijn beurt om je gepersonaliseerde content (zoekresultaten, suggesties en relevante advertenties) aan te bieden.


Mocht je, al dan niet vanuit privacyoverwegingen, liever niet hebben dat Google bovenstaande gegevens opslaat, volg dan de instructies uit deze How-To op.

Web- en app-activiteit uitschakelen

Ga naar de accountinstellingen en log in met je Google-account. Onder het onderdeel Uw zoekopdrachten en browse-activiteit tref je alle tools aan om jouw privacy te beheren.

Om er zeker van te zijn dat Google jouw zoekgegevens en browsegeschiedenis niet gebruikt, zet je het schakelaartje naast Uw zoekopdrachten en browse-activiteit uit. Bevestig je keuze door op Onderbreken te klikken:

Zoekopdrachten en geschiedenis verwijderen

Om al jouw web- en app-activiteiten bij Google te wissen, open je wederom jouw accountinstellingen. Klik nu onder de optie Uw zoekopdrachten en browse-activiteit op GESCHIEDENIS BEHEREN. In het nieuwe tabblad dat nu opent klik je rechtsboven op de Ellipsis-knop (drie verticale puntjes), selecteer hier Opties verwijderen:



Er verschijnt nu een pop-up in beeld waarin je kunt aangeven voor welke periode je de betreffende informatie wilt verwijderen. Je kunt kiezen uit Vandaag, Gisteren en Geavanceerd, de laatste instelling laat je nog verder in de tijd terugduiken. Door te kiezen voor Onbekend wordt alle opgeslagen informatie gewist. Klik nog wel even op VERWIJDEREN om je keuze te bevestigen:

Bekijk ook :
Ce document intitulé «  De zoekgeschiedenis van Google wissen  » issu de CCM (nl.ccm.net) est mis à disposition sous les termes de la licence Creative Commons. Vous pouvez copier, modifier des copies de cette page, dans les conditions fixées par la licence, tant que cette note apparaît clairement.