Zo verwijder je een Skype-account

December 2016


Om te beginnen, is het belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om een Skype-account volledig te verwijderen. Als je wilt dat je gegevens compleet uit de administratie van Skype verwijderd worden, zul je contact op moeten nemen met de klantenservice van Skype.

Verwijder je persoonlijke informatie

Als je niet wilt dat andere gebruikers jou kunnen vinden in het adresboek van Skype, dan dien je eerst alle persoonlijke gegevens te verwijderen die je gegeven hebt toen je je bij Skype registreerde. (Desalniettemin is het nog steeds mogelijk om je te vinden via je nicknaam):


Naam

Geslacht

Geboortedatum

E-mail

Telefoonnummer

Land

Verwijder ook je Stemmingsbericht en verander je Afbeelding (Het is niet mogelijk om je afbeelding te verwijderen).

Zorg dat je bent ingelogd in je Skype-account. Klik linksbovenaan je scherm op je Gebruikersnaam en vervolgens zal je profiel verschijnen. Klik Beheren en je browser zal zich openen en je verwijzen naar deze pagina https://secure.skype.com/portal/account/settings.

Klik vervolgens op je gebruikersnaam en scroll naar beneden. Klik dan op Profiel bewerken. Je zult vervolgens op deze pagina terechtkomen https://secure.skype.com/portal/profile

Onder het gedeelte Persoonlijke informatie, klik je op de knop Bewerken:


Vanuit hier kun je al je persoonlijke gegevens verwijderen.

Hoe wijzig je jouw afbeelding

Aangezien het niet mogelijk is om je afbeelding te verwijderen, kun je deze enkel aanpassen. Zorg dat je bent aangemeld bij Skype. Klik achtereenvolgens op Skype > Profiel > Afbeelding wijzigen:


Selecteer vervolgens een andere afbeelding.

Verwijder je Skype- account van het login-scherm

Sluit Skype. Klik op Start en typ vervolgens 'Uitvoeren' en druk op Enter. Typ %appdata%\Skype en bevestig met OK. Verwijder vervolgens de map met de naam van je Skype-account.

Verwijder je gebruikersnaam uit het Skype adresboek

Deze procedure kan tot 30 dagen in beslag nemen:

Voordat je je account afsluit, is het belangrijk om te controleren dat je je openstaande abonnementen hebt afgesloten en je je Skype-credit hebt opgemaakt. Alles wat te maken heeft met je Skype-account, inclusief je contacten, aankopen en je geschiedenis zullen worden verwijderd als je account eenmaal is afgesloten.

Door contact op te nemen met de klantenservice en te melden dat je je account wilt laten afsluiten, zal deze uiteindelijk verwijderd worden. Het kan tot 30 dagen duren voordat je naam uit het adresboek verdwenen is.

Houd er rekening mee dat je nog steeds zult verschijnen in de contactlijsten van je vrienden, maar zij zullen je niet langer kunnen contacteren nadat het account verwijderd is.

Helaas wordt de klantendienst van Skype vooralsnog niet ondersteund door de Engelse taal en zul je hen moeten benaderen in het Engels.

Bekijk ook :
Ce document intitulé «  Zo verwijder je een Skype-account  » issu de CCM (nl.ccm.net) est mis à disposition sous les termes de la licence Creative Commons. Vous pouvez copier, modifier des copies de cette page, dans les conditions fixées par la licence, tant que cette note apparaît clairement.